Miskolci Egyetem - Bemutatkozott a régi-új vezetés

Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora második rektori ciklusát kezdte meg 2017. augusztus 15-ével. Rektor jövőbeni terveit ismertette a Zenepalota Bartók termében, hol bemutatta az új rektori vezetést is. 

A rektori megbízatás kezdetével új rektorhelyettesi kinevezéseket is átadtak, amik új feladatkörökkel is járnak: oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes lesz Dr. habil Jakab Nóra, intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettesként segíti a rektor munkáját Prof. Dr. Czap László.

A tudományos és nemzetközi rektorhelyettesi feladatokat továbbra is Prof. Dr. Kékesi Tamás látja el, és hivatalában maradt Dr. Szakály Dezső, a Szenátus titkára is.

Rektor mindennapi hivatali munkáját segíti a Rektori Hivatal új vezetője, Szűcsné dr. Kovács Judit.

A Miskolci Egyetem rektora erősíteni szeretné az egyetem beiskolázási stratégiáját, a középiskolákkal való együttműködését, ezért 2017. szeptember 1-jén új szervezeti egység kezdte meg működését, a Beiskolázási Központ. Az új stratégiáról, a központ terveiről is hallhatnak a szervezet igazgatójától, Szilágyi Zsolttól.

Az egyetem 2007 óta működő szervezete, a Felnőttképzési Regionális Központ a karok oktatási és kutatási kapacitását köti össze az egyéni és vállalati illetve közszféra képzési igényeivel. A szervezet élére Dr. Czékmann Zsoltot nevezte ki rektor.