14. Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság - Hosszabbítás után lett a 3. a TFSE női csapata az Eb-n

Kőkemény küzdelemben, a mérkőzés nagy részében vezetve hosszabbítás után legyőzte a csoportmeccshez képest jelentősen megerősödő pozsonyi csapatot és bronzérmes lett az egyetemi kosárlabda Eb-n.

Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, nők, a 3. helyért

TFSE - Comenius Egyetem Pozsony (szlovák) 42-40 (14-10, 6-5, 5-4, 11-17, 6-4)

TFSE: MIHÁCZI 12, Gereben 4, KARLÓCAI 9, NÉMETH A. 12, VARGA B. 6. Cs.: Kováts G. 2, Shirian, Szeli 2.

Sejtették a lányok: egészen más mérkőzés lesz az Eb bronzéremért zajló találkozó, mint első Európa-bajnoki meccsük a miskolci sorozaton, amelyen Boros Zoltán tanítványai 73-30-ra "lelépték" a szlovák együttest. Azóta – úgy hírlik – két meghatározó kosaras hölgy még csatlakozott a pozsonyi csapathoz.

A szlovák együttes zónával, Gereben Dorka betörés utáni duplával kezdett. Miháczi Diána büntetője, majd Németh Alma ügyes center találata után 2 perc elteltével már vezetett is a TF. A pozsonyiak egy 2+1-es akcióval próbáltak közelíteni. Varga Barbara egy jó büntetője, valamint Karlócai Julianna ziccere után 8-3-ra vezetett a TF, ám egy triplával, majd egy duplával a negyed közepén egyenlített a pozsonyi együttes. Vezetett a TF, egyenlített a pozsonyi csapat: ez volt a képlet a negyed második felében, amely a végén Karlócai büntetőivel és 4 pontos TF vezetéssel zárult.

Idegesen kezdték a lányok a második negyedet, bár kidolgozták, ki is hagyták a helyzeteket. Szerencsére a pozsonyiak se parádéztak, a negyed első 4 percét 1-0-ra nyerte a szlovák együttes, amikor Németh erőszakos centerakció végén megszerezte a negyed első magyar pontjait. Ez átlendítette a holtponton Boros Zoltán együttesét, Németh újra villant, csapatkapitányhoz méltón vállaira vette a TF együttesét. Hátra dőlni azonban nem lehetett, triplával zárkózott a rivális. A félidő hajrájában Kováts Gabi értékesített biztos kézzel két büntetőt. A félidőben 5 ponttal vezetett a TF.

Szünet után folytatódott a két végsőkig fáradt csapat kosárszegény tusakodása. 5 perc 14 másodperc elteltével Miháczi egy jó büntetője volt az első pont a második félidőben, ami a pozsonyiakat hozta föl, két duplával 2-re feljöttek. A büntetők sem sikerültek, majd Szeli Dorina labdája a legjobbkor szédült be. A negyed utolsó percében Miháczi dobhatott büntetőket, négyből kettőt értékesített, így 6 pontos előnnyel várták a lányok az utolsó negyedet.

Triplával felezte hátrányát a záró etap elején a pozsonyi együttes, Karlócai felelt duplával. Megélénkült a játék, váltva estek a kosarak, egy szerencsés palánkos triplával 2-re jött föl a pozsonyi együttes. Miháczi felelt ziccerrel, de a pozsonyiak elkapták a fonalat, a szakasz közepén egy triplával fordított a szlovák együttes. Németh Almánál "szakadt el a cérna", miután sokadszor került földre – technikait kapott. Több kihagyott magyar büntető után az utolsó percre fordulva Németh Alma büntetőivel visszaszerezte a vezetést a TF, majd 22 másodperccel a vége előtt Miháczi volt eredményes betörésből, de másodpercekkel a vége előtt triplával egyenlített a pozsonyi csapat, újabb pont nem született, hosszabbítás!

Miháczi büntetőivel a TF szerzett vezetést, majd ugyancsak büntetőkből egyenlítettek a pozsonyiak. Eladott labda után fordított a rivális, másfél perccel a vége előtt Németh egyenlített. Karlócai labdaszerzés után sportszerűtlent ítéltek a játékvezetők, egy jó büntetővel ismét a TF-nél volt az előny. 40 másodperccel a vége előtt Karlócai újból értékesített egyet, s ezzel "behúzta" a TF a bronzmeccset.

Statisztika: http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=6026&gameID=128440&lng=en