Elballagtak a Bohócdoktorok - sikeres vizsgát tettek

Sikeresen zárult a 2017-ben megrendezett bohócdoktor iskola, ahol 12 lelkes bohócdoktor kapta meg a Karitáció Alapítvány által megszervezett oktatás záró akkordjaként az elismerő oklevelét. Az alapítvány 2008 óta működteti a kórháztámogató és segítő bohócdoktor programját, ennek része, hogy a gyógyítást aktívan segítő bohócdoktorok oktatásával is foglalkozik.

A bohócdoktor iskola révén szerte az országban jöhetnek létre újabb és újabb bohócdoktor vizitek, nőhetnek ki további sikeres bohócdoktor segítők. A bohócdoktorok a kórházakban megváltozott élethelyzetben lévő embereket segítenek, ami gyakran lelki terheket jelentenek a segítőknek is. Bár a Karitáció Alapítvány révén a bohócdoktor iskolások csoportos színészi, bábos, zenés képzésen, szakmai segítők részvételével (higiénia, pszichológiai, kommunikációs), önismereti fejlesztő programon vettek részt, Wéhli Márk alapítványi elnök kihangsúlyozta, hogy a bohócdoktorok igény esetén rendszeres továbbképzést kapnak, tevékenységük sikeréhez a későbbiekben is számíthatnak háttérként az alapítványra. 

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai a kórházak mellett gyermeknapon, jótékonysági élelmiszerosztáson, gyermekétkeztetésen, segítő szociális programokon is bizonyítanak. Évente több ezer nélkülöző gyermeknek, rászoruló családnak és közösségnek válik a támogatás révén könnyebbé az élet. A lakosság és a cégek nagylelkű támogatása, az adó 1 százalék felajánlása nélkül nem lennénk ilyen sikeresek.