Újszülött melegítőt kapott a GYEK

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztálya újabb eszközzel gazdagodott az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület gyűjtése és adományozása jóvoltából. 

Az adományozás alkalmából szervezett rendezvényen Nagy István elnök adta át a babamelegítő ágyat prof. dr. Barkai Lászlónak a Gyermekegészségügyi Központ vezetőjének és  Dr. Szűcs Ildikónak, a Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztály osztályvezető főorvosának.

A rendszer a Kanmed Baby Warmer és a Kanmed Baby Bed készülékekből áll. A két készülék együtt modern és biztonságos melegítési megoldást kínál a kora- és újszülött babák számára. Lehetővé teszi a babák mielőbbi áthelyezését egy zárt inkubátorból a Kanmed nyitott rendszerébe, mely sokkal barátságosabb és kíméletesebb látványt is nyújt a szülők számára és könnyebb hozzáférhetőséget biztosít a babákhoz, így hamarabb megkezdődhet a babák anyatejjel történő táplálása és a szülő – gyermek kapcsolat kialakítása.

Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület a miskolci Koraszülött-Újszülöttpatológiai Osztálynak ötödik alkalommal adományoz. Támogatóik segítségével sikerült már átadniuk NeoPuff újraélesztő készüléket, kékfénylámpákat, infúziós pumpát, speciális hűtőszekrényeket, EKG készüléket.
    
Örvendetes, hogy jó néhány civil szerveződés átérzi a kórházak nehéz gazdasági helyzetét, és gyűjtésükkel, adományaik révén hozzájárulnak a kis betegek ellátásának komfortosításához
 

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás