Tisztelet az Ápolóknak - megemlékezés az Ápolók Nemzetközi Napján

Az új intézményben az Ápolók Nemzetközi Napjának megünneplését már május 11-én, a Semmelweis Tagkórházban, ünnepi tudományos programmal kezdték. A mai napon, a székhelyen, az ünnepre felhívó táblával várták a dolgozókat, amely a főépület aulájában került elhelyezésre, és Balogh Lászlóné, az Onkológiai Osztály munkatársának kreativitását dicséri.

A Magyar Ápolók Napja alkalmából került átadásra az Onkosebészeti-tömbben „Zsuzsanna nővér” fa domborműve, amely Mazúr József szikszói népi iparművész munkája. Ez a helyszín lett az ápolók emlékhelye, így a mai napon itt koszorúzásra került sor az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából. A koszorúzáson részt vettek Dr. Tiba Sándor főigazgató és a kórház dolgozói is.

A Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály munkatársa, Viola Istvánné, Kéry Ibolya, ajándékképpen újra verset írt az ápolóknak, amelynek címe: „A tavasz szele”.

Az új kórházban több mint 3.000 ápoló és egészségügyi szakdolgozó dolgozik, munkájukra, elkötelezettségükre nagy szükségünk van a jövőben is, hiszen a betegellátás, betegápolás minősége szakértelmükön, emberségükön múlik. Ezért minden alkalmat meg kell ragadnunk arra, hogy munkájukat elismerjük, az ünnepnapjaikat megünnepeljük. Legyen a mai nap mottója: „Tisztelet az Ápolóknak”.

Még több kép a Csillagpont Rádió facebook oldalán.

2024. április 24., szerda, György

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás