Programajánló - Ibolya-nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Húsvét hétfőn nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Gödöllőre. Gőzmozdony által vontatott, muzeális kocsikból álló szerelvényen, a „boldog békeidők” hangulatában érkezünk a Monarchia királyi városába, hogy felfedezzük annak szépségét és főbb látványosságait. 

A húsvéti hétvégén hagyományos rendezvénynek számít már az Ibolya-nap, amelyet az idén április 16-án rendeznek meg. Kifejezetten gyerekeknek szóló kalandtúrákkal is készülnek majd. Húsvét hétfőn a hagyományőrző programok mellett újra ellátogat ide „Erzsébet királyné”, és fogadást tart a Díszteremben.

Népi mesterség-bemutatók a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület miskolci iparművészeinek közreműködésével kisvonatozás a kastély parkjában (a Pálmaház érintésével) Húsvéti kisállat simogató
 Húsvéti népi játszoda Kürcsi Őskalács és egyéb finomságok. A múzeum látogatására ezen a napon 50%-os kedvezményt adnak az ibolya színű ruhát viselő, vagy Ibolya nevű látogatóknak! Az Ibolya napon ingyen látogathatják a múzeumot azok a vendégek, akik 2017-ben ünneplik az Ibolya lakodalmukat. (A 15 éves házassági évfordulót a pénztárban kell igazolni!)