Sikerrel zárult a Nő a Partnerség konferencia Lillafüreden

A 150 fős tanácskozás, amely kedden kezdődött, a Nő A Siker Alapítvány szervezésében, ma véget ért. A rendezvényen mintegy 80 női civil szervezet képviseltette magát, határon innen és túl. Kárpátaljáról, Erdélyből és a Felvidékről is érkeztek hölgyek, hogy az összefogás jegyében, elmondják tapasztalataikat, javaslataikat, és meghallgassák itthoni társaikat.

Csöbör Katalin, a Nő A Siker Alapítvány elnöke bejelentette, hogy 200.000 forinttal támogatják a kárpátaljai Tatár Fruzsinát, aki az Első Kárpátaljai Népi Zenede tagja és több tehetségkutató versenyen is jelentős eredményeket ért el, valamint 300.000 forinttal járulnak hozzá a miskolci Kiss Ildikó, máltai énekversenyen való résztvételéhez. A konferencia első napján érkezett felajánlásnak köszönhetően, a repülőjegy már biztosított a kislány és kísérője számára. Az Alapítvány és a rendezvény egyik célja, hogy támogassa a tehetséges, feltörekvő fiatalokat, itthon és a határon túlon is.

Csöbör Katalin elmondta, a párbeszéd sikeresen elkezdődött, kiváló előadások hangzottak el és jövőre, a tervek szerint még több erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági magyar női szervezetet, érdeklődőt várnak majd, hiszen a határok megszűnésével, egy sokkal szorosabb összefogás, együttműködés is körvonalazódik. Sőt, a V4-es bővítés is elképzelhető a 2018-as Nő a Partnerség konferencián.

Március 8-án, nőnapon Németh Csaba járt a konferencián, ahol Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt és Sebestyén Márta magyar népdalénekes, előadóművészt kérdezte.

2024. április 16., kedd, Csongor

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás