40 éves a Gyermek-egészségügyi Központ Miskolcon

Az 1976-ban átadott az akkori kor kívánalmainak megfelelő, modern és egyedülálló Gyermekegészségügyi Központ 400 ággyal várta a kis betegeket.

Az elmúlt négy évtized alatt jelentős fejlődésnek lehettünk szemtanúi. Mély gyökeret eresztett kórházunkban a gyermek csontvelőtranszplantációs és a gyermek rehabilitációs ellátás is a klasszikusnak számító gyermek pulmonológiai, kardiológiai és nefrológiai ellátás mellett. Kijelenthetjük, hogy bármely szakterület vonatkozásában kompetens a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, ami jelenleg Borsod-Abaúj-Zemplén Megye és az Észak-magyarországi régió gyermekgyógyászati ellátásának fellegvára.

Az intézmény már 1976-ban is modellértékű volt. Itt a gyermekgyógyászat minden szakterülete képviseltette magát. 40 év alatt félmillió fekvőbeteget és több mint 5 millió járóbeteget kezeltek az intézményben. - mondta az évforduló alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Barkai László, a Velkey László Gyermek-egészségügyi Központ intézetvezető főorvosa.

Kiemelt kormányprogramként a központ egyike lesz annak a hat intézménynek, ahol a baleseti és sürgősségi ellátást fejlesztjük. A legfiatalabb intézményünk van már a legrosszabb állapotban, ezért pályázatot nyújtunk be a külső felújításra,mert most felsejlett egy lehetőség és ezt ki kell használnunk és összekötjük a Csillagponttal is. Erre azért van szükség, hogy a nagydiagnosztikák, az MR, a computer tomográf elérhető legyen a gyermekek számára is, fedett átjárón keresztül - tette hozzá Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa .

2024. április 25., csütörtök, Márk

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás