II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak

Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is rajtvonal mögé állnak a háromnapos rendezvényen. A magyar bajnokság második versenyhétvégéjével kapcsolatban folyamatosan érkeznek az információk. Megjelent a jóváhagyott versenykiírás, amely számos részletét tartalmazza a futamnak. Vannak azonban olyan területek, amelyeket egyelőre még nem hozott nyilvánosságra a sportszakmai vezetés. Természetesen ennek is megvan az oka. Ebben a körbe tartozik többek között a gyorsasági szakaszok pontos helyszíne is. Az időterv adott, a pályák azonban most még nem publikusak.

- Természetesen fontosnak tartjuk a versenyzők és a nézők tájékoztatását, ennek viszont még nem jött el az ideje - fogalmazott érdeklődésünkre Jacsó Tibor, az Észak-Magyarország Autó és Motorsport Zrt. (ÉMAM Zrt.) vezérigazgatója. - A futamra benevezett párosok időben megkapják majd az Itinert, amely minden helyszínt pontosan tartalmaz. Jelenleg is zajlanak az egyeztetések arról, hogy melyik pálya lesz teljesen vagy részben nézőktől elzárt terület. Ugyanakkor számunkra a legfontosabb szempont a közönség biztonságos elhelyezése. Amíg ezek a kérdések nem tisztázódtak le pontosan, addig nem hozzuk nyilvánosságra a gyorsasági szakaszokat. Utána viszont azonnal, hiszen tudjuk, hogy mindenki szeretné tervezni a hétvégéjét.

A II. Hell Diósgyőr Rally nevezési időszaka a hét elején kezdődött és egészen május 13-ig tart. Ezután derült ki pontosan, hogy a különböző bajnoki osztályokban mekkora mezőny érkezik az aszfaltos futamra. A verseny - és sajtóirodának a DVTK Stadion ad otthont, és a létesítmény körül állítják majd fel a szervizparkot valamint a rajt - céldobogót is. A futam előtti technikai átvételek a Magyar Autóklub és Szerviz telephelyén zajlanak.
A magyar bajnokság idei második futama május 24-én, pénteken egy látványos rajtceremóniával kezdődik, szombaton és vasárnap pedig hat-hat gyorsasági szakasz vár a párosokra. A legjobbakat és a célba érkezett egységeket szintén a DVTK Stadionnál köszöntik majd.

Infóbox
II. Diósgyőr Rally, a HUNDA ORB, ORB2, ORB2 és Historic bajnokság idei második futama
Időpont: 2024. május 24-26.
Helyszín: DVTK Stadion, Bükk Hegység
www.diosgyorrally.hu

2024. május 20., hétfő, Bernát, Felícia

Csillagpont Rádió podcast

Időjárás