A MEAFC és az Első Miskolci Lions Club - Közösen segítették a Tüskevár Óvoda munkáját

A MEAFC és az Első Miskolci Lions Club – karácsony közeledtével – közös jótékonysági licitet és adománygyűjtést hirdetett, melynek kedvezményezettje a speciális igényű gyermekek fejlesztésével foglalkozó miskolci Tüskevár Óvoda volt.

Az Első Miskolci Lions Club évtizedek óta támogatja a sérült, óvodáskorú gyermekek komplex gyógypedagógiai fejlesztését, az értelmi fogyatékos, autista, magatartás zavarral küzdő (ADHD), értelmi fogyatékossághoz társuló mozgás, látás, hallás, valamint súlyos- halmozott értelmi fogyatékos 3-7 éves gyermekek nevelését-oktatását végző Tüskevár Óvoda tevékenységét. A MEAFC idén csatlakozott az Első Miskolci Lions Clubhoz, így közösen hirdettek meg egy jótékonysági licitet. A licitre kínált csomagban Kozák Márton,  a MEAFC 2022/2023-as szezonban NB I/B kosárlabda bajnok csapatának tagja és csapattársai által aláírt mez, 1 üveg 5 puttonyos Tokaji Aszú, 2 doboz Royal Paté prémium libamájblokk, 1 üveg Disznókő Szőlőbirtok által készített Visus bor szerepelt. Ez utóbbi különlegessége, hogy az Első Miskolci Lions Club és a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Vármegyei Szövetsége tagjainak közreműködésével megtartott "látássérült és vak szüret" alkalmával szedett szőlőből készült.

A december 17-ig tartó licitből, továbbá az Egyetemi Körcsarnokban megrendezett legutóbbi  kosárlabda és röplabda mérkőzéseken értékesített támogatói jegyekből befolyt teljes összeget a speciális igényű gyermekek fejlesztéséhez szükséges sporteszközök vásárlására fordítják.

A Gagarin utca 50. sz. alatt található Tüskevár Óvoda december 18-án, hétfőn megtartott karácsonyi ünnepségének keretében Gyenes Mirella, a MEAFC ügyvezetője, valamint az Első Miskolci Lions Club két tagja, Falucskai Attila és dr. Stipta Viktor adta át az összegyűjtött támogatást Molnárné Szalai Zita intézményegység-vezetőnek.